+387 65 792 814 / +387 66 155 378 (ENG) activeholidaysbosnia@gmail.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+387 65 792 814 / +387 66 155 378 (ENG) activeholidaysbosnia@gmail.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Zelengora planinarenje, Nacionalni park Sutjeska i kanjon Tare

0
Cena
Od€695
Ime i prezime *
Email adresa*
Datum*
Vaša poruka*
Broj osoba*
* I aggree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Dodaj u listu želja

Adding item to wishlist requires an account

2271

Zašto rezervisati kod nas?

 • Izuzestno predan tim stručnjaka
 • Korisnička podrška dostupna 24/7
 • Striktno odabrane destinacije i aranžmani
 • 10% popusta na grupe od 10 i više osoba

Imate pitanje?

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ne ustručavajte se da nas pozovete.

+387 65 792 814
+387 66 155 378


activeholidaysbosnia@gmail.com

 • 10 Dana 9 Noćenja
 • Maksimalan broj osoba : 26
 • Wifi dostupan
 • Maj 1 - Sept 30
 • Starosna granica : 10+
 • Lokacija: Foča
Detalji aranžmana

Foču i njenu okolinu, koju krasi prelepa priroda i savršena mesta za avanturu, moguće je pronaći samo ako sledeće mjesto za odmor tražite širom otvorenih očiju. Pošto ste bili uporni, daćemo sve od sebe da jahanjem konja, planinarenjem, kanjoningom, slobodnim penjanjem i off road turom prođete u ovoj sveobuhvatnoj turi jednog od najlepših delova koje nudi planina Zelengora za planinarenje, kanjona reke Tare, kao i Nacionalnog parka Sutjeska te da ne trepnete do završetka aranžmana!

Lokacija

Hotel “Kompas” Foca (Google Map)

Cena uključuje

 • Hotelski Smeštaj
 • Sve obroke u toku trajanja aranžmana
 • Sve aktivnosti u toku trajanja aranžmana
 • Prevoz u toku trajanja aranžmana
 • Licencirane vodiče

Cena ne uključuje

 • Osiguranje od povreda u iznosu od 1, 00 € po osobi po danu
 • Boravišna taksa u iznosu od 0.80 € po osobi po danu
 • Ulaznica u kanjon Hrčavke u iznosu od 10.00 € po osobi
 • 3x ulaznica u Nacionalni park Sutjeska u iznosu od 15.00 € po osobi
 • Rafting taksa Park prirode Piva u iznosu od 4.30 € po osobi

Ukupna cena taksi: 46.50 € po osobi

Plan puta

Dan 1Dolazak u Hotel Kompas

Dobro došli u hotel „Kompas“. Vaša avantura počinje sastankom dobrodošlice oko 6 sati uveče. Na sastanku ćemo se uz piće dobrodošlice bolje upoznati i predati vam ključeve od vaših soba.

Kao piće dobrodošlice se služi domaće pivo iz naše pivare koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela.

U 9 časova uveče, planirana je večera u hotelskom restoranu.

Smeštaj:
● Hotel “Kompas” Foča

Uključeni obroci:
● Večera (Pita od sira i zelja sa domaćim korama; Šopska salata; Pečene paprike; Projice; Domaći hleb; Lešo teletina kao glavno jelo).

Dan 2Slobodnjo penjanje Ozren

Nakon doručka do 9 sati u prostorijama hotela sastaćete se sa vozačem i vodičem, kako biste zajedno sa našim 4×4 vozilima krenuli prema kanjonu Bistrice, tačnije do prirodne stene „Ozren“ na kojoj ćemo izvoditi slobodno penjanje.

U narednih par sati vertikalne šetnje, Vaša psihološka sposobnost i fizička snaga biće na testu. Imajući u vidu da stena „Ozren“ ima više obeleženih pravaca sa visinama od 8 do 30 m, svi posetioci će moći, u skladu sa svojim mogućnostima i savetima profesionalnih vodiča, savladati neki ili više pravaca.

Oko 14 h vraćamo se u hotel gde ćemo u 16 h imati organizovan ručak. Period od ručka do večere iskoristićemo za posetu našoj pivari koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela, a sa našim pivarom možete da se oprobate u proizvodnji i napunite Vašu prvu flašu pivom.

Smeštaj:
● Hotel “Kompas” Foča

Uključeni obroci:
● Doručak (Cicvara, Uštipci; Goveđi i svinjski pršut, svinjska pečenica, kulen, sudžuk; Kajmak, Domaći hleb; Marmelada i med; Maslac; Mleko ili čaj).
● Ručak (Bistra supa od povrća; Sezonska salata; Domaći hleb; Gulaš sa pire krompirom i lenja pita kao desert).
● Večera (Pita od sira i zelja sa domaćim korama; Šopska salata; Pečene paprike; Projice; Domaći hleb; Potočna pastrmka i krompir salata sa blitvom kao glavno jelo).

Uključene aktivnosti:
● Slobodno penjanje na steni “Ozren”

Dan 3Speleološki obilazak pećine „Kuk“

Nakon doručka do 8 sati, u prostorijama hotela upoznaćete stručnog vodiča i vozača sa kojima ćete, magistralnim putem prema Sarajevu na nekih 20 km od hotela, doći do parkinga na lokalitetu Sijeračke stijene.

Pošto se pećina „Kuk“, nalazi na najvišem delu kanjona Bistrice, dalje svoj put nastavljamo jednočasovnom šetnjom kroz šumu po jako strmom terenu.

Čuda prirodnih procesa koji stvaraju spektakularan podzemni krajolik traju jako dugo, u konkretnom slučaju potiču iz ledenog doba, jer su u pećini Kuk“ pronađeni ostaci pećinskog medveda na osnovu kojih je utvrđeno da su stari između 36 i 40 hiljada godina.

Pećina „Kuk“ se sastoji od 2 kanala, koji su vertikalno razdvojeni u dužini od 70 m, a naš cilj je da u tročasovnom obilasku galerije vidimo što više pećinskog nakita, stalagmita, stalaktita i pećinskih stubova kojima ovaj spomenik prirode obiluje.

Impresija bi mogla biti i veća ukoliko u obzir uzmemo činjenicu da je za formiranje jednog centimetra nakita potreban proces od 100 godina. Po izlasku iz pećine, desnom obalom Bistrice se vraćamo prema parkingu, nakon čega sledi vožnja prema hotelu na ručak. Plan je da se ručak organizuje oko 16h.

U večernjim satima za sve učesnike aranžmana biće organizovana večera.

Smeštaj:
● Hotel „Kompas“ Foča

Meals:
● Doručak (Omlet; Prženice; Goveđi i svinjski pršut, svinjska pečenica, kulen, sudžuk; Kajmak, Domaći hleb; Marmelada i med; Maslac; Mleko ili čaj).
● Ručak (Bistra čorba sa piletinom; Sezonska salata; Domaći hleb; Bosanski lonac i tufahije kao desert).
● Večera (Pita od sira i zelja sa domaćim korama; Šopska salata; Pečene paprike; Projice; Domaći hleb; Roštilj sa pomfritom (svinjski vrat, kobasice, pileći file, pljeskavice i ćevapi)).

Uključene aktivnosti:
● Speleološki obilazak pećine „Kuk“.

Dan 4Kanjoning Hrčavka

Nakon doručka do 8h, sledi pakovanje opreme za canyoning i ličnih stvari potrebnih za dve noći koje ćemo provesti u hotelu na Tjentištu. Sa vodičem krećemo u jednočasovnu vožnju prema planini Zelengori gde se kanjon Hrčavke i nalazi. Nakon detaljnih instrukcija od strane vodiča o ponašanju u kanjonu, te podele opreme ulazimo u kanjon i krećemo sa avanturom.

Narednih 3 do 4 sati, koliko će nam trebati da prođemo 4 kilometra niz kanjon Hrčavke i izađemo u selu Tođevac, adrenalina neće manjkati. Brojne prepreke u vidu stena, prirordnih bazena i tobogana savlađivaćemo plivanjem, skakanjem, trčanjem, a u pojedinim momentima ćemo koristiti i alopinističku opremu.

Pošto je canyoning ekstreman sport pri kome se troši velika količina energije, na polovini kanjona ćemo napraviti pauzu kako bismo energetskim pićem, suvim voćem i čokoladama dopunili energiju i uspešno savladali sve prepreke koje slede. Po izlasku iz kanjona u selu Tođevac, čekaće nas automobil kojim se vozimo do Tjentišta, na ručak večeru i noćenje u hotel na Tjentištu.

Smeštaj:
● Hotel Tjentište

Meals:
● Doručak (Omlet sa sirom; Slani mafini (sir i šunka); Goveđi i svinjski pršut, svinjska pečenica, kulen, sudžuk; Kajmak, Domaći hleb; Marmelada i med; Maslac; Mleko ili čaj).
● Ručak (Hotel Tjentište).
● Večera (Hotel Tjentište).

Uključene aktivnosti:
● Jeep safari Nacionalni park Sutjeska
● Kanjoning Hrčavka

Dan 5Hike tura sa ulaskom u srce prašume Perućice do vodopada Skakavac.

Nakon doručka do 9 sati sa planinskim vodičem i vozačem krenućemo do vidikovca Dragoš Sedlo, koji je takođe jedan od ulaza u najstariji prašumski rezervat u Bosni i Hecegovini.

Pre nego krenemo u srce prašume, od parkinga na Dragos Sedlu preći ćemo stazom do samog vidikovca, a na nekih kilometer razdaljine vazdušnom linijom ugledaćemo vodopad Skakavac, koji sa obrušava sa 70 m i pruža huk koji se rasprostire u svim pravcima. Dobra prilika da još jednom razmislite da li ste spremni da kročite u džunglu ☺.

Nakon fotografisanja i razgledanja sa vidikovca, krenućemo sa spuštanjem u srce prašume, gde nam je krajnji cilj dolazak upravo do vodopada, a za to će nam trebati otprilike 3 sata. Imajući u vidu da je spust okomit i da, usled prirodnog ciklusa rađanja i umiranja koji se odvija bez uticaja čovjeka u prašumama, na tlu ima naslaga lišća koje teren čine dodatno klizavim pa je neophodna adekvatna obuća!

Vijugavim putem kroz gustu šumu, do našeg konačnog cilja, za oko će vam zapasti Suški potok koji protiče kroz šumu i u svom toku formira mini bukove koji svojim hukom prekidaju tišinu ovog mesta.

Kod samog vodopada, napravićemo dužu pauzu za lanč ručak. Nakon što smo vratili energiju, krećemo u pravcu visoravni Prijevor. gde ćemo oko 16 h doći do vozila koja su parkirana na Prijevoru i uputiti se prema hotelu na Tjentištu na večeru i noćenje.

Period do večere ćemo iskoristiti za posjetu monumentalnom spomeniku posvećenom palim borcima u II svetskom ratu i obilazak obnovljenog muzeja.

Smeštaj:
● Hotel Tjentište

Uključeni obroci:
● Doručak (Hotel Tjentište);
● Lanč ručak u prirodi;
● Večera (Hotel Tjentište);

Uključene aktivnosti:
● Hike tura sa ulaskom u srce prašume Perućice do vodopada Skakavac.

Dan 6Jahanje konja Zelengora

Nakon doručka do 9 sati u prostorijama hotela sastaćemo se sa našim vozačem te ćemo nakon pakovanja stvari krenuti prema Zelengori, planini čiji naziv u potpunosti opisuje prizor koji sledi. Prepuna je zelenih pašnjaka, šuma i zelenih jezera.

Terenskim vozilima stižemo do ergele koja je smeštena u selu Vrbnica. Našem domaćinu i instruktoru ćemo prepustiti procenu jahačkih sposobnosti i odabir konja za učesnike aranžmana. Opušten i pozitivan stav prema ovim osećajnim životinjama je neophodan, što nadamo se neće biti ni teško jer ovakav aranžman mogu odabrata samo istinski ljubitelji životinja.

Nakon što uzjašemo, pustićemo se u galop prema Crnom i Bijelom jezeru, koji su od ergele udaljeni desetak kilometara. Pošto je u pitanju celodnevna aktivnost, jahačku turu ćemo produžiti do Orlovačkog jezera, tako da ćemo za jedan dan obići trećinu ledničkih jezera na Zelengori.

Orlovačko jezero je ušuškano u plemenitom planinskom predelu oko koga štrče impozantni vrhovi (Bregoč, Orlovac, Planinica, Klek…), a uz samo jezero je i planinska kuća u kojoj ćemo organizovati ručak, večeru i noćenje.

Smeštaj:
● Planinska kuća na Orlovačkom jezeru

Meals:
● Doručak (Hotel Tjentište);
● Ručak (Planinska kuća na Orlovačkom jezeru);
● Večera (Planinska kuća na Orlovačkom jezeru).

Uključene aktvnosti:
● Jeep safari Nacionalni park Sutjeska
● Jahanje konja Zelengora

Dan 7 Planinarenje Bregoč, najviši vrh Zelengore

Nakon doručka do 10 sati sa planinskim vodičem ćemo krenuti u planinarsku turu, a od Orlovačkog jezera na 4 km se nalazi naš krajnji cilj i najviši vrh planine Bregoč, do koga ćemo doći prijatnim terenom, kroz zelene livade pune borovnica. Sa Bregoča se pogled pruža na veliki deo planine, kao i planine Maglić, Volujak i Lebršnik.

Po povratki na Orlovačko jezero, u blizini izvora pitke vode koji se uliva u isto, oko 14h organizovaćemo lanč ručak, a za desert ćemo nabrati borovnice ☺.

Posle lanč ručka, terenskim vozilima ćemo krenuti prema hotelu „Kompas“ na večeru i noćenje.

Period od ručka do večere predlažemo da posetite našu letnju baštu koja se nalazi preko puta kampa na obali reke Drine.

Smeštaj:
● Hotel “Kompas” Foča

Uključeni obroci:
● Doručak (Planinska kuća na Orlovačkom jezeru).
● Lanč ručak u prirodi.
● Večera (Pita od sira i zelja sa domaćim korama; Šopska salata; Pečene paprike; Projice; Domaći hleb; Karađorđeva šnicla kao glavno jelo).

Uključene aktivnosti:
● Jeep safari Zelengora
● Planinarenje Bregoč, najviši vrh Zelengore

Dan 8Jeep safari kanjon reke Tare

Nakon doručka od 8 sati imaćete priliku da se upoznate sa svojim planinskim vodičem sa kojim ćete našim 4×4 vozilima krenuti u džip safari pustolovinu od nekih 100 km. Od našeg hotela, preko sela Zavait prvo idemo na farmu „Zlatni Bor“, gde ćemo kupiti sir koji se pravi po švajcarskoj recepturi, a kao delikates proizvod nije ga moguće naći u običnim prodavnicama i marketima. Da bi osećaj bio nezaboravan, sir nam je neophodan za ručak koji ćemo organizovati nešto kasnije kada dođemo do obronka najdubljeg kanjona u Evropi, kanjona reke Tare.

Od Zavaita, džipovima idemo u zaseok Vrbica, gde ćemo imati priliku da posetimo više od 200 stećaka koji potiču iz srednjeg veka, a cela nekropola Crkvina se od 2016. godine nalazi na UNESCO listi svetske baštine.

Naše putovanje se dalje nastavlja preko sela „Rijeka“, gde ćemo se nakratko zadržati i posetiti crkvu Svetog Nikole sagrađenu 1832. godine. Značajnost ovog nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine ogleda se u tome što su u njoj bile izložene vredne ikone sa početka i sredine 17. veka, koje su u crkvu Sv. Nikole dospeli iz manastira Svete Trojice u Pljevljima.

Sledeća stanica na našem putovanju kanjonom reke Tare je Vranovina. Na Vranovini ćemo organizovati ručak pod vedrim nebom, sa božanstvenim pogledom na najdublji kanjon u Evropi. Posle ručka, oko 15 h krenućemo sa spuštanjem u kanjon reke Tare do kampa Brštanovica gde ćemo večerati i noćiti.

Smeštaj:
● Kamp Brštanovica

Uključeni obroci:
● Doručak (Jaja na oko; Uštipci; Goveđi i svinjski pršut, svinjska pečenica, kulen, sudžuk; Kajmak, Domaći hleb; Marmelada i med; Maslac; Mleko ili čaj).
● Lanč ručak u prirodi.
● Večera (domaći specijaliteti kampa „Brštanovica“).

Uključene aktivnosti:
● Jeep safari kanjon reke Tare

Dan 9Rafting Tarom

Nakon doručka do 10 sati sledi podela opreme za rafting (neoprensko odelo, neoprenske čizmice, sigurnosna kaciga, sigurnosni prsluk i veslo) i „brifing“ od strane vodiča na kome ćete dobiti instrukcije kako da se ponašate na čamcu, pa potom možete da zaveslate!

Najatraktivnija raft deonica na beloj vodi proteže se u dužini od oko 20 km odnosno od Brštanovice do Šćepan Polja. Vreme samog spusta je varijabilno i zavisi od više faktora, od kojih je osnovni visina vodostaja koji je kako sezona odmiče sve niži, te je usled toga i rafting duži i može trajati tri i više sati.

Tokom raftinga, pravićemo pauze za plivanje i foto safari i posetiti najhladniju pritoku reke Tare, rečicu Šipčanicu. Na završnici raftinga, na Šćepan Polju sedamo u džipove i idemo nazad u hotel na tuširanje i ručak.

U periodu od ručka do večere predlažemo da posetite našu letnju baštu koja se nalazi preko puta kampa na obali rijeke Drine.

Smeštaj:
● Hotel “Kompas” Foča

Uključeni obroci:
● Doručak (domaći specijaliteti kampa „Brštanovica“).
● Ručak (Teleća čorba; Sezonska salata; Domaći hleb; Teletina ispod sača kao glavno jelo i urmašice kao desert).
● Večera (Pita od sira i zelja sa domaćim korama; Šopska salata; Pečene paprike; Projice; Domaći hleb; Potočna pastrmka i krompir salata sa blitvom kao glavno jelo).

Uključene aktivnosti:
● Rafting Tarom

Dan 10Kraj aranžmana

Nakon doručka, s obzirom da nemamo dodatnih aktivnosti, vaš aranžman se završava.

Uključeni obroci:
● Doručak (Omlet; Prženice; Goveđi i svinjski pršut, svinjska pečenica, kulen, sudžuk; Kajmak, Domaći hleb; Marmelada i med; Maslac; Mleko ili čaj).

Mapa
Fotografije