+387 65 792 814 / +387 66 155 378 (ENG) activeholidaysbosnia@gmail.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+387 65 792 814 / +387 66 155 378 (ENG) activeholidaysbosnia@gmail.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Trodnevni rafting Tarom

0
Cena
Od€93
Ime i prezime *
Email adresa*
Datum*
Vaša poruka*
Broj osoba*
* I aggree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Dodaj u listu želja

Adding item to wishlist requires an account

4504

Zašto rezervisati kod nas?

 • Izuzestno predan tim stručnjaka
 • Korisnička podrška dostupna 24/7
 • Striktno odabrane destinacije i aranžmani
 • 10% popusta na grupe od 10 i više osoba

Imate pitanje?

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ne ustručavajte se da nas pozovete.

+387 65 792 814
+387 66 155 378


activeholidaysbosnia@gmail.com

 • 3 Dana 2 Noćenja
 • Maksimalan broj osoba : 26
 • Wifi Dostupan
 • Maj 1 - Sept 30
 • Starosna granica : 10+
 • Lokacija: Foča
Detalji aranžmana

Budući da reka kojom se prvom zavesla teče kroz ostatak života, potrebno je napraviti pravi izbor. Reka Tara, posebno njen najatraktivniji deo sa velikom koncentracijom bukova u svom slivu, prkosi gravitaciji, pleše po stenama na sopstvenoj melodiji i sa velikom žustrinom teče te nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ako izaberete trodnevni rafting Tarom za prvi spust definitivno nećete pogrešiti. Pošto ćemo posle raftinga imati slobodno popodne, u sklopu ovog aranžmana možete da napunite svoju prvu bocu piva u našoj pivari.

Lokacija

Hotel “Kompas” Foca (Google Map)

Cena uključuje

 • Hotelski smeštaj
 • Sve obroke u toku trajanja aranžmana
 • Sve aktivnosti u toku trajanja aranžmana
 • Sav prevoz u toku trajanja aranžmana
 • Licencirane vodiče

Cena ne uključuje

 • Osiguranje od povreda u iznosu od 1, 00 € po osobi po danu
 • Boravišna taksa u iznosu od 0.80 € po osobi po danu
 • Rafting taksa Park prirode Piva u iznosu od 4.30 € po osobi

Ukupna cena taksi: 8.90 € po osobi

Plan puta

Dan 1Dolazak u Hotel Kompas

Dobro došli u hotel „Kompas“. Vaša avantura počinje sastankom dobrodošlice oko 6 sati uveče. Na sastanku ćemo se uz piće dobrodošlice bolje upoznati i predati vam ključeve od vaših soba.

Kao piće dobrodošlice se služi domaće pivo iz naše pivare koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela.

U 9 časova uveče, planirana je večera u hotelskom restoranu.

Smeštaj:
● Hotel “Kompas” Foča

Uključeni obroci:
● Večera (Pita od sira i zelja sa domaćim korama; Šopska salata; Pečene paprike; Projice; Domaći hleb; Lešo teletina kao glavno jelo).

Dan 2Rafting Tarom

Nakon doručka do 9 sati sledi podela opreme za rafting (neoprensko odelo, neoprenske čizmice, sigurnosna kaciga, sigurnosni prsluk i veslo) i prevoz džipovima do Brštanovice i startnog mesta za rafting na reci Tari, odakle ujedno polazi najveći broj spustova niz reku koja je na listi zaštićenih područja od stane UNESCO-a. Neposredno pred spust vaš rečni vodič održaće „brifing“ na kome ćete dobiti instrukcije kako da se ponašate na čamcu, pa potom možete da zaveslate!

Najatraktivnija rafting deonica na beloj vodi proteže se u dužini od oko 20 km odnosno od Brštanovice do Šćepan Polja. Vreme samog spusta je varijabilno i zavisi od više faktora, od kojih je osnovni visina vodostaja koji je kako sezona odmiče sve niži, te je usled toga i rafting duži i može trajati tri i više sati.

Tokom raftinga, pravićemo pauze za plivanje i foto safari i posetiti najhladniju pritoku reke Tare, rečicu Šipčanicu. Na završnici raftinga, na Šćepan Polju sedamo u džipove i idemo nazad u hotel na tuširanje i ručak.

Period od ručka do večere, iskoristićemo za posetu našoj pivari koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela, a sa našim pivarom možete da se oprobate u proizvodnji i napunite Vašu prvu flašu pivom.

Smeštaj:
● Hotel “Kompas” Foča

Uključeni obroci:
● Doručak (Omlet; Prženice; Goveđi i svinjski pršut, svinjska pečenica, kulen, sudžuk; Kajmak, Domaći hleb; Marmelada i med; Maslac; Mleko ili čaj).
● Ručak (Teleća čorba; Sezonska salata; Domaći hleb; Teletina ispod sača kao glavno jelo i urmašice kao desert).
● Večera (Pita od sira i zelja sa domaćim korama; Šopska salata; Pečene paprike; Projice; Domaći hleb; Roštilj kao glavno jelo (pileći file, svinjski vrat, kobasice, pljeskavice, ćevapi).

Uključene aktivnosti:
● Rafting Tarom

Dan 3Kraj aranžmana

Nakon doručka, s obzirom da nemamo dodatnih aktivnosti, Vaš aranžman, trodnevni rafting Tarom završava.

Meals:
● Doručak (Cicvara, Uštipci; Goveđi i svinjski pršut, svinjska pečenica, kulen, sudžuk; Kajmak, Domaći hleb; Marmelada i med; Maslac; Mleko ili čaj).

Mapa
Profesionalni vodiči i oprema

Kao tour operater aktivnih odmora na teritoriji Bosne i Hercegovine, možemo istaći da je rafting na Tari jedan od najpopularnijih vidova aktivnog odmora, kako kod nas tako i u regionu. Spuštanje niz brojne bukove, čine rafting Tarom adrenalinskim sportom, posebno kada se spustovi obavljaju u aprilu, maju i prvoj polovini juna kada su bukovi usled topljena snega i obilnih kiša na interacionalnoj skali težine ocenjeni sa ocenom V. Zbog svega pobrojanog, za doživljaj adrenalina na bezbedan način, neophodno je da kormilom rukovodi profesionalan i iskusan skiper, te da svi učesnici budu opremljeni kvalitetnom opremom za rafting koja podrazumeva Neoprensko odelo; Čizmice od neoprena; Kacigu; Sigurnosni prsluk; Anorak jaknu; Veslo.

Hrana i smeštaj

Iz domaće kuhinje, prema trpezi uvijek se širi miris hljeba, pita, pogačica i drugih peciva koja se peku. Trpezom dominira meso, koje se peče ispod sača odnosno peke ili kuva na laganoj vatrici duže vremena, dok ne dođe u fazu razdvajanja na najsitnije fragmente. Tipični sastojci jelima su krompir, crni i bijeli luk, paprika, paradajiz, mrkva, kupis spanac i pasulj. Od mliječnih proizvoda, tradicionalnom kuhinjom dominiraju kajmak, mladi sir, mlijeko i pavlaka.

Pošto se pod okriljem našeg hotela Kompas nalazi i kompleks na obali Drine, koji pored ljetne bašte obuhvata restoran kao i smještajni kapacitet, vrste smještaja su brojne. Hotelski kapacitet je koncipiran kroz dvokrevetne sobe, sa bračnim i samačkim krevetima, kao i jednim apartmanom. Dok kompleks na Drini raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim bungalovima, kao i mogućnošću za postavljanjem šatora.

Rafting na reci Tari

Zaveslajmo zajedno na bukovima Tare!