+387 65 792 814 / +387 66 155 378 (ENG) activeholidaysbosnia@gmail.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+387 65 792 814 / +387 66 155 378 (ENG) activeholidaysbosnia@gmail.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Planinarenje Zelengorom, Rafting Tarom, i krstarenje Višegrad

0
Cena
Od€322
Ime i prezime *
Email adresa*
Datum*
Vaša poruka*
Broj osoba*
* I aggree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Dodaj u listu želja

Adding item to wishlist requires an account

2169

Zašto rezervisati kod nas?

 • Izuzestno predan tim stručnjaka
 • Korisnička podrška dostupna 24/7
 • Striktno odabrane destinacije i aranžmani
 • 10% popusta na grupe od 10 i više osoba

Imate pitanje?

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ne ustručavajte se da nas pozovete.

+387 65 792 814
+387 66 155 378


activeholidaysbosnia@gmail.com

 • 5 Dana 4 Noćenja
 • Maksimalan broj osoba : 26
 • Wifi dostpuan
 • Maj 1 - Sept 30
 • Starosna granica : 5+
 • Lokacija: Foča
Detalji aranžmana

Zgrabite avanturu za vašu porodicu, bez napuštanja komforne zone zahvaljujući boravku u našem hotelu u Foči.  Aranžman namenjen prvenstveno porodicama, kao i parovima, prijateljima i svim grupama koji ne žele da se izlažu prevelikom naporu, a sa druge strane su radoznali te žele zakoračiti u nepristupačne i nesvakidašnje predele kanjona reke Tare, opredele se za planinarenje Zelengorom i celi utisak dodatno pojačaju zip line-om i krstrenjem u Višegradu.

Kanjon reke Tare je najpopularniji za obavljanje raftinga na brzim vodama, što ćemo i sami uraditi, ali ništa manje nije fascinantan ni pogled sa vrha kanjona i jahanje konja po obroncima istog, te je neophodno sesti u dzipove i naša džip safari avantura može da započne. 

Lokacija

Hotel “Kompas” Foca (Google Map)

Cena uključuje

 • Hotelski smeštaj
 • Sve obroke u toku trajanja aranžmana
 • Sve aktivnosti u toku trajanja aranžmana
 • Prevoz u toku trajanja aranžmana
 • Licencirane vodiče

Cena ne uključuje

 • Osiguranje od povreda u iznosu od 1, 00 € po osobi po danu
 • Boravisna taksa u iznosu od 0.80 € po osobi po danu
 • Ulaznica u Nacionalni park Sutjeska u iznosu od 5.00 € po osobi
 • Rafting taksa Park prirode Piva u iznosu od 4.30 € po osobi

Ukupna cena taksi: 17.50 € po osobi

Itinerary

Dan 1Dolazak u Hotel Kompas

Dobro došli u hotel „Kompas“. Vaša avantura počinje sastankom dobrodošlice oko 6 sati uveče. Na sastanku ćemo se uz piće dobrodošlice bolje upoznati i predati vam ključeve od vaših soba.

Kao piće dobrodošlice se služi domaće pivo iz naše pivare koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela.

U 9 časova uveče, planirana je večera u hotelskom restoranu.

Smeštaj:
● Hotel “Kompas” Foča

Uključeni obroci:
● Večera (Pita od sira i zelja sa domaćim korama; Šopska salata; Pečene paprike; Projice; Domaći hleb; Lešo teletina kao glavno jelo).

Dan 2Jahanje konja

Nakon doručka, od 8 sati imaćete priliku da se upoznate sa svojim planinskim vodičem sa kojim ćete našim 4×4 vozilima krenuti u džip safari pustolovinu od nekih 100km. Od našeg hotela, preko sela Zavait prvo idemo na farmu „Zlatni Bor“, gde ćemo kupiti sir koji se pravi po švajcarskoj recepturi, a kao delikates proizvod nije ga moguće naći u običnim prodavnicama i marketima. Da bi osećaj bio nezaboravan, sir nam je neophodan za ručak koji ćemo organizovati nešto kasnije kada dođemo do obronka najdubljeg kanjona u Evropi, kanjona reke Tare.

Od Zavaita, džipovima idemo u zaseok Vrbica, gde ćemo imati priliku da posetimo više od 200 stećaka koji potiču iz srednjeg veka, a cela nekropola Crkvina se od 2016. godine nalazi na UNESCO listi svetske baštine.

Naše putovanje se dalje nastavlja preko sela „Rijeka“, gde ćemo se nakratko zadržati i posetiti crkvu Svetog Nikole sagrađenu 1832. godine. Značajnost ovog nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine ogleda se u tome što su u njoj bile izložene vredne ikone sa početka i sredine 17. veka, koje su u crkvu Sv. Nikole dospeli iz manastira Svete Trojice u Pljevljima.

Sledeća stanica na našem putovanju kanjonom reke Tare je Vranovina. Na Vranovini ćemo organizovati ručak pod vedrim nebom, sa božanstvenim pogledom na najdublji kanjon u Evropi. Posle ručka, sledi jahanje konja obodom kanjona. Pogled preko kanjona reke Tare seže prema Pivskoj planini u Crnoj Gori.

Takođe iz prvog lica, vizuelno ćete preći rafting dionicu koja će biti naša aktivnost narednog dana. Nakon jahanja, vraćamo se u hotel na večeru i noćenje.

Smeštaj:
● Hotel “Kompas” Foča

Uključeni obroci:
● Doručak (Jaja na oko; Uštipci; Goveđi i svinjski pršut, svinjska pečenica, kulen, sudžuk; Kajmak, Domaći hleb; Marmelada i med; Maslac; Mleko ili čaj).
● Lanč ručak u prirodi.
● Večera (Pita od sira i zelja sa domaćim korama; Šopska salata; Pečene paprike; Projice; Domaći hleb; Pečena pastrmka sa krompirom i blitvom kao glavno jelo).

Uključene aktivnosti:
● Jeep Safari
● Jahanje konja

Dan 3Rafting Tarom

Nakon doručka od 8 sati sledi podela opreme za rafting (neoprensko odelo, neoprenske čizmice, sigurnosna kaciga, sigurnosni prsluk i veslo) i prevoz džipovima do Brštanovice i startnog mesta za rafting na reci Tara, odakle ujedno polazi najveći broj spustova niz reku koja je na listi zaštićenih područja od stane UNESCO-a . Neposredno pred spust vaš rečni vodič održaće „brifing“ na kome ćete dobiti instrukcije kako da se ponašate na čamcu, pa potom možete da zaveslate!

Najatraktivnija raft deonica na beloj vodi proteže se u dužini od oko 20km odnosno od Brštanovice do Šćepan Polja. Vreme samog spusta je varijabilno i zavisi od više faktora, od kojih je osnovni visina vodostaja koji je kako sezona odmiče sve niži, te je usled toga i rafting duži i može trajati tri i više sati.

Tokom raftinga, pravićemo pauze za plivanje i foto safari i posetiti najhladniju pritoku reke Tare, rečicu Šipčanicu. Na završnici raftinga, na Šćepan Polju sedamo u džipove i idemo nazad u hotel na tuširanje i ručak.

U hotelu ćemo takođe imati i večeru, gde ćete ujedno i dobiti detaljnije instrukcije za predstojeće planinarenje Zelengorom.

Smeštaj:
● Hotel “Kompas” Foča

Uključeni obroci:
● Doručak (Omlet; Prženice; Goveđi i svinjski pršut, svinjska pečenica, kulen, sudžuk; Kajmak, Domaći hleb; Marmelada i med; Maslac; Mleko ili čaj).
● Ručak (Teleća čorba; Sezonska salata; Domaći hleb; Teletina ispod sača kao glavno jelo i urmašice kao desert).
● Večera (Pita od sira i zelja sa domaćim korama; Šopska salata; Pečene paprike; Projice; Domaći hleb; Roštilj kao glavno jelo (pileći file, svinjski vrat, kobasice, pljeskavice, ćevapi).

Uključene aktivnosti:
● Rafting Tarom

Dan 4Planinarenje Zelengorom

Nakon doručka do 8 sati u prostorijama hotela sastaćete se sa vozačem i planinskim vodičem, kako biste zajedno sa našim 4×4 vozilima krenuli prema Zelengori, planini čiji naziv u potpunosti opisuje prizor koji sledi. Prepuna je zelenih pašnjaka, šuma i zelenih jezera.

Do jednog od jezera Zelengore, Donje bare, dolazimo vozilom gde ujedno počinje naše planinarenje Zelengorom, a put prema Uglješinom vrhu nastavljamo pešice. Na tom putu proćićemo pored jezera Gornje bare, koje zajedno sa Uglješinim vrhom pripadaju teritoriji Sutjeska nacionalnog parka. Celi predeo je toliko filmski i podoban svim čulima da je neophodno da napunite baterije na vašem mobilnom telefonu i sve ovekovečite nezaboravnim fotografijama!

Od jezera Gornje bare, prema Uglješinom vrhu, najzahtevnije je penjanje na početku uspona, nakon čega je staza pregledna i bez izazova. Po izlasku na sam vrh, biće vam jasno da je planinarenje Zelengorom vredelo truda. Imaćete jasan pogled na celi Nacionalni park Sutjesku, najviši vrh Zelenogre Bregoč, Maglić, prašumu Perućicu.

Nakon što sve foto-dokumentujemo vraćamo se na jezero Gornje bare, gde ćemo organizovati ručak u prirodi.

Posle ručka se vraćamo do terenskih vozila i idemo nazad u hotel, na još jednu večeru i noćenje.

Smeštaj:
● Hotel “Kompas” Foča

Uključeni obroci:
● Doručak (Cicvara; Uštipci; Goveđi i svinjski pršut, svinjska pečenica, kulen, sudžuk; Kajmak, Domaći hleb; Marmelada i med; Maslac; Mleko ili čaj).
● Lanč ručak u prirodi.
● Večera (Pita od sira i zelja sa domaćim korama; Šopska salata; Pečene paprike; Projice; Domaći hleb; Karađorđeva šnicla kao glavno jelo).

Uključene aktivnosti:
● Jeep Safari
● Planinarenje Zelengorom

Dan 5Krstarenje i Zipline Višegrad

Planinarenje Zelengorom ostavljamo iza sebe, a nakon doručka do 8 časova, odlazimo u pravcu Višegrada, u kome su kao aktivnosti predviđene zip line i vožnja brodom po Višegradskom jezeru.

Na samom ulazu u Višegrad, zaustavićemo se kod Višegradske na Drini ćuprije, koja predstavlja jedan od najznačajnijih kulturnih spomenika Bosne i Hercegovine, a koji je takođe od 2007. godine uvršćen na listu UNESCO-ve kulturne baštine.

Celi izlet u Višegradu je prepun simbolike, naime pomenuta ćuprija je zadužbina Mehmed Paše Sokolovića, jednog od velikih osmanskih vojskovođa poreklom iz Bosne. Ćuprija i dešavanja oko nje u doba izgradnje u XVI veku u svom romanu „Na Drini ćuprija“ opisao je Ivo Andrić za koji je dobio i Nobelovu nagradu.

Nizvodno od ćuprije, na desnoj obali Drine nalazi se Andrićgrad za čiju je izgradnju njegov stvaralac prof. Kusturica, ideju našao upravo u delima i likovima nobelovca Ive Andrića, tako da svaki kamen Višegrada odiše poznatim nobelovcem. Da bismo ćupriju i Andrićgrad stavili u jednu sliku, proći ćemo zip line žicom sa leve na desnu obalu Drine i sa zip line pravo kročiti u Andrićgrad, gde ćemo i ručati.

Nakon ručka, na molu ćemo se ukrcati na brod i krenuti na krstarenje u trajanju od 2 sata.

Po okončanju krstarenja, aranžman se završava.

Uključeni obroci:
● Doručak (Jaja na oko; Uštipci; Goveđi i svinjski pršut, svinjska pečenica, kulen, sudžuk; Kajmak, Domaći hleb; Marmelada i med; Maslac; Mleko ili čaj).
● Ručak u Višegradu

Aktivnosti:
● Zipline
● Krstarenje jezerom

Mapa
Fotografije