+387 65 792 814 / +387 66 155 378 (ENG) activeholidaysbosnia@gmail.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+387 65 792 814 / +387 66 155 378 (ENG) activeholidaysbosnia@gmail.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Ekstremno planinarenje (Bobotov Kuk, Sedlena greda i Maglić), rafting Tarom

0
Cena
Od€315
Ime i prezime *
Email adresa*
Datum*
Vaša poruka*
Broj osoba*
* I aggree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Dodaj u listu želja

Adding item to wishlist requires an account

2377

Zašto rezervisati kod nas?

 • Izuzestno predan tim stručnjaka
 • Korisnička podrška dostupna 24/7
 • Striktno odabrane destinacije i aranžmani
 • 10% popusta na grupe od 10 i više osoba

Imate pitanje?

Ukoliko imate bilo kakvo pitanje ne ustručavajte se da nas pozovete.

+387 65 792 814
+387 66 155 378


activeholidaysbosnia@gmail.com

 • 6 Dana 5 Noćenja
 • Maksimalan broj osoba : 26
 • Wifi Dostupan
 • Maj 1- Sept 30
 • Starosna granica : 15+
 • Lokacija: Foča
Detalji aranžmana

Pošto prečice do mesta koja vredi obići ne postoje, da bi smo posetili podupirače neba, kako bi se za najviše vrhove nacionalnih parkova Durmitora i Sutjeske moglo reći, biće potrebno dosta energije i volje. Pošto se Bobotov kuk (2523 mnv) i Sedlena greda (2227 mnv) nalaze u NP Durmitor, a Maglić (2386 mnv) u NP Sutjeska, između poseta nacionalnim parkovima zaveslaćemo kroz najatraktivniji deo kanjona reke Tare.

Lokacija

Hotel „Kompas“ Foca (Google Map)

Cena uključuje

 • Hotelski smeštaj
 • Sve obroke u toku trajanja aranžmana
 • Sve aktivnosti u toku trajanja aranžmana
 • Prevoz u toku trajanja aranžmana
 • Licencirane vodiče

Cena ne uključuje

 • Osiguranje od povreda u iznosu od 1, 00 € po osobi po danu
 • Boravišna taksa u iznosu od 0.80 € po osobi po danu
 • Ulaznica Nacionalni park Durmitor u iznosu od 3.00 € po osobi
 • Naknada za postavljanje šatora u iznosu od 5.00 € po osobi
 • Rafting taksa Park prirode Piva u iznosu od 4.30 € po osobi
 • Ulaznica u Nacionalni park Sutjeska u iznosu od 5.00 € po osobi
 • Ulaznica Trnovačko jezero u iznosu od 1.00 € po osobi

Ukupna cena taksi: 28.30 € po osobi

Itinerary

Dan 1Dolazak u Hotel Kompas

Dobro došli u hotel „Kompas“. Vaša avantura počinje sastankom dobrodošlice oko 6 sati uveče. Na sastanku ćemo se uz piće dobrodošlice bolje upoznati i predati vam ključeve od vaših soba.

Kao piće dobrodošlice se služi domaće pivo iz naše pivare koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela.

U 9 časova uveče, planirana je večera u hotelskom restoranu.

Smeštaj:
● Hotel “Kompas” Foča

Uključeni obroci:
● Večera (Pita od sira i zelja sa domaćim korama; Šopska salata; Pečene paprike; Projice; Domaći hleb; Lešo teletina kao glavno jelo).

Dan 2“Sedlena greda” Hike

Nakon doručka do 8 sati imaćete priliku da se upoznate sa svojim planinskim vodičem i vozačem sa kojim ćete našim 4×4 vozilima krenuti u pravcu Durmitor Nacionalnog parka, kako bismo u naredna dva dana osvojili dva vrha, Sedlenu gredu i Bobotov kuk.

Dvočasovnom vožnjom od hotela, dolazimo do prevoja Sedlo što je ujedno i početna tačka našeg planinarenja. Sa parkinga na samom prevoju, idemo prema grebenu koji je po svojim konturama i dobio ime Sedlena greda. Sam greben ima dva vrha, niži Zubci i visočiji Sedlo, a za uspon će nam trebati otprilike 2h.

Pastirskom stazom, preko travnatih površina idemo u pravcu nižeg vrha Sedlene grede. Strmim siparom staza ide pravo naviše. Kako se više penjemo, pogled se sve više širi dolinom pa sa zaravanka na vrhu Zubaca, dominiraju vrhovi Ranisava i Stožina, te Modro, Srablje i Valovito jezero koje se nalaze ispod Stožine.

Sa Zubaca se spuštamo u travnatu uvalu, Sedleni do, kojom su vrhovi i razdvojeni. Iz uvale, na veći vrh grebena vodi nas strmi uspon. Zadivljujući pogled koji se sa vrha pruža na Bobotov kuk, Prutaš, Dobri do, Boljske grede,… učiniće da u trenu zaboravite umor i ni na čas ne zažmurite. Po povratku na parking, oko 16h , sedamo u vozila i idemo u pravcu Dobrog dola, kako bismo u kamp naselju postavili šatore u kojima ćemo prespavati, nakon obroka pod otvorenim nebom.

Smeštaj:
● Kampovanje u šatorima, Dobri do, Durmitor Nacionalni park

Uključeni obroci:
● Doručak (Jaja na oko; Uštipci; Goveđi i svinjski pršut, svinjska pečenica, kulen, sudžuk; Kajmak, Domaći hleb; Marmelada i med; Maslac; Mleko ili čaj).
● Večera (Pita od sira i zelja sa domaćim korama; Šopska salata; Pečene paprike; Projice; Domaći hleb; Pečena pastrmka na žaru).

Uključene aktivnosti:
● Jeep Safari
● “Sedlena greda” Hike

Dan 3Bobotov kuk -Hike

Da bismo izbegli sunce i eventualnu gužvu, plan je da sa doručkom i pakovanjem stvari završimo do 7h, nakon čega ćemo se sa planinskim vodičem preko travnate padine uputiti prema Urednom dolu. Sam Uredni do predstavlja donju kaskadu nekadašnje ledničke doline koja se pružala od Bobotovog kuka do Dobrog dola. Prateći uspon na stenovitom terenu obraslom travom, preko Majčinog dola dolazimo do prevoja Zupci podno koga dolinom Surutke se spuštamo prema ledničkom jezeru Zeleni vir.

Od Zelenog vira sledi veliki uspon sve do Bobotovog kuka, te se za ovaj deo staze zahteva dodatni oprez. Pošto je najveći vrh Durmitora, definitivno ćemo videti sve lepote Durmitorskog masiva, a poseban doživljaj predstavljaju pogled na Škrtčka jezera koja su kao prirodni amfiteatar opasani vrhovima Đevojke, Šarenim pasovima, Prutašom i Bezimenim vrhom. Na samom vrhu ćemo napraviti dužu pauzu za energy lanč, fotografisanje i razgledanje nakon čega se istim putem vraćamo do početnog mesta i naših vozila. Zavisno od forme učesnika, uspon i povratak će trajati od 6 do 7h.

Od parkinga, vozilima odlazimo u pravcu Žabljaka, kako bismo nakon 16 pređenih kilometara došli do seoskog domaćinstva u kome ćemo odsesti. Po dolasku u seosko domaćinstvo čekaće nas ručak i udobni kreveti za neophodan odmor.

Period od ručka i odmora, pa do večere iskoristićemo da prošetamo do obližnjih jezera Vražijeg i Ribljeg i najpoznatije nekropole Durmitora „Grčko groblje“. Cielo područje Durmitor nacionalnog parka obiluje mitskim pričama, koje će vam u putu prenositi vodič.

Smeštaj:
● Seosko domaćinstvo

Uključeni obroci:
● Doručak (Kuvana jaja; Goveđi i svinjski pršut, svinjska pečenica, kulen, sudžuk; Kajmak, Domaći hleb; čaj).
● Ručak (Domaći specijaliteti durmitorskog kraja).
● Večera (Domaći specijaliteti durmitorskog kraja).

Uključene aktivnosti:
● Bobotov kuk -Hike

Dan 4Rafting Tarom

Nakon doručka do 9h, napuštamo naše domaćine od prethodnog dana i kroz srce Durmitor Nacionalnog parka, preko Trse i Crkvičkog polja, u dvočasovnoj jeep safari avanturi stižemo na Brštanovicu koja je ujedno i početno mesto za najuzbudljiviju rafting deonicu na rieci Tari.

Proteže se u dužini od oko 20km odnosno od Brštanovice do Šćepan Polja. Vreme samog spusta je varijabilno i zavisi od više faktora, od kojih je osnovni visina vodostaja koji je kako sezona odmiče sve niži, te je usled toga i rafting duži i može trajati tri i više sati.

Tokom raftinga, pravićemo pauze za plivanje i foto safari i posetiti najhladniju pritoku reke Tare, rečicu Šipčanicu. Na završnici raftinga, na Šćepan Polju sedamo u džipove i idemo nazad u hotel na tuširanje i ručak.

U hotelu ćemo takođe imati i večeru.

Smeštaj:
● Hotel “Kompas” Foča

Uključeni obroci:
● Doručak (Domaći specijaliteti durmitorskog kraja).
● Ručak (Teleća čorba; Sezonska salata; Domaći hleb; Teletina ispod sača kao glavno jelo i urmašice kao desert).
● Večera (Pita od sira i zelja sa domaćim korama; Šopska salata; Pečene paprike; Projice; Domaći hleb; Roštilj kao glavno jelo (pileći file, svinjski vrat, kobasice, pljeskavice, ćevapi).

Uključene aktivnosti:
● Rafting Tarom

Dan 5Maglić - Hike

Nakon doručka do 8h upoznaćete se sa svojim planinskim vodičem i vozačem i uputiti se na teritoriju Sutjeska Nacionalnog parka, tačnije visoravan Prijevor. Od Prijevora, strmom stazom spuštamo se prema dolini Suva Jezerina. Gornjim obodom doline, kroz šumu dolazimo na plato Trnovačkog jezera.

Od Trnovačkog jezera, kreće uspon kroz šumu, a jako brzo sledi nastavak uspona po siparu sve do izlaska na greben. Po izlasku , hodamo po travnatom i cvećem pokrivenim pašnjacima, a staza nas vodi do crnogorskog Maglića koji je od bosanskog viši za dva metra. Sa vrha dominiraju impozantni vrhovi Bregoča, Trnovačkog Durmitora, Volujaka, a u slučaju vedrog vremena vidljivi su i udaljeni vrhovi Durmitora. Pošto će nam za uspon od Trnovačkog jezera trebati tri sata, fenomenalni vidikovac sa vrha Bosne i Hercegovine iskoristićemo da napravimo pauzu za lanč ručak. Preko Trnovačkog jezera, istom stazom se vraćamo na visoravan Prijevor do automobila.

Pred povratak u hotel na večeru i noćenje, oko 17h, sa Prijevora ćemo se uputiti na Tjentište, tačnije u dolinu heroja kao bismo obišli monumentalni spomenih posvećen palim borcima u II svetskom ratu.

Smeštaj:
● Hotel “Kompas” Foča

Uključeni obroci:
● Doručak (Cicvara; Uštipci; Goveđi i svinjski pršut, svinjska pečenica, kulen, sudžuk; Kajmak, Domaći hleb; Marmelada i med; Maslac; Mleko ili čaj).
● Lanč ručak u prirodi.
● Večera (Pita od sira i zelja sa domaćim korama; Šopska salata; Pečene paprike; Projice; Domaći hleb; Karađorđeva šnicla kao glavno jelo).

Uključene aktivnosti:
● Maglić – Hike

Dan 6Kraj aranžmana

Nakon doručka, sa obzirom da nemamo dodatnih aktivnosti, vaš aranžman se završava.

Meals:
● Doručak (Omlet; Prženice; Goveđi i svinjski pršut, svinjska pečenica, kulen, sudžuk; Kajmak, Domaći hleb; Marmelada i med; Maslac; Mleko ili čaj).

Mapa
Fotografije