+387 65 792 814 / +387 66 155 378 (ENG) activeholidaysbosnia@gmail.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+387 65 792 814 / +387 66 155 378 (ENG) activeholidaysbosnia@gmail.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Hiking on Zelengora mountain, rafting on the Tara river and lake cruise in Višegrad

0
Price
From€343
Name and Surname *
e-mail adress*
Date*
Message*
Number of person*
* I aggree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2735

Why book with us?

 • An extremely dedicated team of experts
 • Customer support available 24/7
 • Strictly selected destinations and arrangements
 • 10% discount on groups of 10 and more people

Do you have a question?

If you have any questions do not hesitate to call us.

+387 65 792 814
+387 66 155 378


activeholidaysbosnia@gmail.com

 • ikonica vrijeme trajanja aranžmana
  5 Dana 5 Noćenja
 • Smještajni kapacitet: 250
 • Wifi available
 • Ikonica dostupnost aranžmana po mjesecima
  May 1' - Sept 30'
 • Min age: 5+
 • Location Foča
Details

Zgrabite avanturu za vašu porodicu, bez napuštanja komforne zone zahvaljujući boravku u našem kampu na samoj obali rijeke Drine.  Aranžman namjenjen prvenstveno porodicama, kao i parovima, prijateljima i svim grupama koji ne žele da se izlažu prevelikom naporu, a sa druge strane su radoznali te žele zakoračiti u nepristupačne i nesvakidašnje predjele kanjona rijeke Tare, opredjele se za planinarenje Zelengorom i cijeli utisak dodatno pojačaju zip line-om i krstrenjem u Višegradu.

Kanjon rijeke Tare je najpopularniji za obavljanje raftinga na brzim vodama, što ćemo i sami uraditi, ali ništa manje nije fascinantan ni pogled sa vrha kanjona i jahanje konja po obroncima istog, te je neophodno sjesti u dzipove, a nakon toga naša džip safari avantura može da započne. 

Location

Turistička agencija „Active Holidays Bosnia“ (Google Map)

Cijena uključuje

 • Smještaj u toku trajanja aranžmana
 • All meals during the arrangement
 • All activities during the arrangement
 • All transportation during the arrangement
 • Licensed guides

Cijena ne uključuje

 • Injury insurance in the amount of € 1.00 per person per day
 • Ticket to the Sutjeska National Park in the amount of 5.00 € per person
 • Rafting tax Nature Park Piva in the amount of 4.30 € per person

Ukupna cijena taksi: 14.30 € po osobi

Itinerary

Day 1Dolazak i smještaj

Dobro došli u naš kamp. Vaša avantura počinje sastankom dobrodošlice oko 6 sati uveče. Na sastanku ćemo se uz piće dobrodošlice bolje upoznati i predati vam ključeve od vaših soba/bungalova.

U 8 časova uveče, planirana je večera u našem etno restoranu.

Smještaj:
– Rafting kamp

Meals:
– Večera

Day 2Jahanje konja Vranovina

Nakon doručka, od 8 sati imaćete priliku da se upoznate sa svojim planinskim vodičem sa kojim ćete našim 4×4 vozilima krenuti u džip safari pustolovinu od nekih 80km. Od našeg kampa, preko sela Zavait prvo idemo na farmu „Zlatni Bor“, gde ćemo kupiti sir koji se pravi po švajcarskoj recepturi, a kao delikates proizvod nije ga moguće naći u običnim prodavnicama i marketima. Da bi osjećaj bio nezaboravan, sir nam je neophodan za ručak koji ćemo organizovati nešto kasnije kada dođemo do obronka najdubljeg kanjona u Evropi, kanjona rijeke Tare.

Od Zavaita, džipovima idemo u zaseok Vrbnica, gde ćemo imati priliku da posjetimo više od 200 stećaka koji potiču iz srednjeg vijeka, a cijela nekropola Crkvina se od 2016. godine nalazi na UNESCO listi svjetske baštine.

Naše putovanje se dalje nastavlja preko sela „Rijeka“, gdje ćemo se nakratko zadržati i posjetiti crkvu Svetog Nikole sagrađenu 1832. godine. Značajnost ovog nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine ogleda se u tome što su u njoj bile izložene vrijedne ikone sa početka i sredine 17. vijeka, koje su u crkvu Sv. Nikole dospjele iz manastira Svete Trojice u Pljevljima.

Sljedeća stanica na našem putovanju kanjonom rijeke Tare je Vranovina. Na Vranovini ćemo organizovati ručak pod vedrim nebom, sa božanstvenim pogledom na najdublji kanjon u Evropi. Posle ručka, slijedi jahanje konja obodom kanjona. Pogled preko kanjona rijeke Tare seže prema Pivskoj planini u Crnoj Gori.

Takođe iz prvog lica, vizuelno ćete preći rafting dionicu koja će biti naša aktivnost narednog dana. Nakon jahanja, vraćamo se u kamp na večeru i noćenje.

Lodgings:
– Rafting kamp

Meals:
– Doručak, ručak, večera

Activities:
– Jeep Safari
– Jahanje konja Vranovina

Day 3Rafting on the Tara river

Nakon doručka do 8 sati slijedi podjela opreme za rafting (neoprensko odijelo, neoprenske čizmice, sigurnosna kaciga, sigurnosni prsluk i veslo) i prevoz džipovima do Brštanovice i startnog mjesta za rafting na Tari, odakle ujedno polazi najveći broj spustova niz rijeku koja je na listi zaštićenih područja od stane UNESCO-a . Neposredno pred spust vaš skipper (riječni vodič) održaće „brifing“ na kome ćete dobiti instrukcije kako da se ponašate na čamcu, pa potom možete da zaveslate!

Najatraktivnija raft dionica na Tari proteže se u dužini od oko 20km odnosno od Brštanovice do Šćepan Polja. Vrijeme samog spusta je varijabilno i zavisi od više faktora, od kojih je osnovni visina vodostaja koji je kako sezona odmiče sve niži, te je usljed toga i rafting duži i može trajati tri i više sati.

Tokom raftinga, pravićemo pauze za plivanje i fotografisanje i posjetiti najhladniju pritoku rijeke Tare, riječicu Šipčanicu. Na završnici raftinga, na Šćepan Polju sjedamo u džipove i idemo nazad u kamp na tuširanje i ručak.

U kampu ćemo takođe imati i večeru, gde ćete ujedno i dobiti detaljnije instrukcije za predstojeće planinarenje Zelengorom.

Smještaj:
– Rafting kamp

Meals:
– Doručak, ručak, večera

Activities:
– Rafting Tarom

Day 4Hiking on Zelengora mountain

Nakon doručka do 8 sati sastaćete se sa vozačem i planinskim vodičem, kako biste zajedno sa našim 4×4 vozilima krenuli prema Zelengori, planini čiji naziv u potpunosti opisuje prizor koji slijedi. Prepuna je zelenih pašnjaka, šuma i jezera.

Do jednog od jezera Zelengore, Donje Bare, dolazimo vozilom gde ujedno počinje naše planinarenje Zelengorom, a put prema Uglješinom Vrhu nastavljamo pješice. Na tom putu proćićemo pored jezera Gornje Bare, koje zajedno sa Uglješinim Vrhom pripadaju teritoriji Nacionalnog parka Sutjeska. Cijeli predio je toliko filmski i podoban svim čulima da je neophodno da napunite baterije na vašem mobilnom telefonu i sve ovjekovječite nezaboravnim fotografijama!

Od jezera Gornje Bare, prema Uglješinom Vrhu, najzahtevnije je penjanje na početku uspona, nakon čega je staza pregledna i bez izazova. Po izlasku na sam vrh, biće vam jasno da je planinarenje Zelengorom vrijedilo truda. Imaćete jasan pogled na cijeli Nacionalni park Sutjesku, najviši vrh Zelenogre – Bregoč, Maglić, kao i prašumu Perućicu.

Nakon što sve foto-dokumentujemo vraćamo se na jezero Gornje Bare, gde ćemo organizovati ručak u prirodi.

Poslije ručka se vraćamo do terenskih vozila i idemo nazad u kamp, na još jednu večeru i noćenje.

Smještaj:
– Rafting kamp

Meals:
– Doručak, ručak, večera

Activities:
– Jeep Safari Zelengora
– Planinarenje Zelengorom

Day 5Lake cruise and Zipline in Višegrad

After breakfast, around 8:00, you will board our vehicles and depart towards “Višegrad”, where we have arranged zip line and boating on the Višegrad lakes formed by the “Drina” river.

At the very entrance to Višegrad, we will stop at “Bridge over the Drina”, which is one of the most significant cultural monuments of Bosnia and Herzegovina and which has also been included on the UNESCO list of cultural heritage since 2007.

Cijeli izlet u Višegradu je prepun simbolike, naime pomenuta ćuprija je zadužbina Mehmed Paše Sokolovića, jednog od velikih osmanskih vojskovođa porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Ćupriju i dešavanja oko nje u doba izgradnje u XVI vijeku u svom romanu „Na Drini ćuprija“ opisao je nobelovac Ivo Andrić.

Nizvodno od ćuprije, na desnoj obali Drine nalazi se Andrićgrad za čiju je izgradnju njegov stvaralac prof. Kusturica, ideju našao upravo u djelima i likovima nobelovca Ive Andrića, tako da svaki kamen Višegrada odiše poznatim nobelovcem. Da bismo ćupriju i Andrićgrad stavili u jednu sliku, proći ćemo zip line žicom sa lijeve na desnu obalu Drine i sa zip line pravo kročiti u Andrićgrad, gde ćemo i ručati.

After Lunch, you will board a small cruise boat which will take you on a two hour trip along the Višegrad lake and through and around the bridge itself.

Po okončanju krstarenja, vaš aranžman se ujedno i završava.

Meals:
– Doručak, ručak

Activities:
– Zipline
– Krstarenje jezerom

Tradicionalna kuhinja

Iz domaće kuhinje, prema trpezi uvijek se širi miris hljeba, pita, pogačica i drugih peciva koja se peku. Trpezom dominira meso, koje se peče ispod sača odnosno peke ili kuva na laganoj vatrici duže vremena, dok ne dođe u fazu razdvajanja na najsitnije fragmente. Tipični sastojci jelima su krompir, crni i bijeli luk, paprika, paradajz, mrkva, kupus, spanać i pasulj. Od mliječnih proizvoda, tradicionalnom kuhinjom dominiraju kajmak, mladi sir, mlijeko i pavlaka.

Primjer jelovnika

Napomena: Ukoliko ste na posebnom režimu ishrane, molimo vas da nam to saopštite prilikom rezervacije, kako bismo jelovnik prilagodili vašim potrebama.

Doručak

– Domaći hljeb i lepinje pripremljen u peći na drva
– Domaće pite sa sirom i krompirom
– Domaći mesni proizvodi (kobasica, kulen kao i Njeguška pršuta)
– Mlijeko i mliječni proizvodi
– Kačamak sa kajmakom
– Domaći sir iz mješine i romanijski kajmak
– Jaja (kajgana ili tzv. jaje na oko)
– Vrući uštipci sa domaćim džemom od višanja

Ručak

– Domaći hljeb i lepinje pripremljen u peći na drva
– Domaća teleća čorba, supa sa domaćim rezancima i griz knedlama, bijela čorba
– Teletina ispod sača
– Pekarski krompir
– Svježa domaća salata (kupus, mješana, paradajz, krastavac…)
– Nekoliko vrsta domaćih kolača (lenja pita, čupavci, baklava, pite sa jabukama i višnjama…)

Večera

– Domaći hljeb i lepinje pripremljen u peći na drva
– Riječna pastrmka sa dalmatinskim varivom, rižotom i krompir salatom
– Riblji paprikaš
– Goveđi gulaš sa krompirom i makaronama

Smještaj

Smještajni kapacitet našeg kampa ušuškanog na obali rijeke Drine je 250 ležajeva koji su raspoređeni u bungalovima i sobama, od dvokrevetnih do šestokrevetnih. Skoro svaka soba ili bungalov imaju sopstveno grejanje i toalet. U sklopu naše ponude smještaja na raspoolaganju je više tipova smeštaja:

STANDARD BUNGALOVI

Za one koji žele da se vrate u prošlost i osijete duh starih vremena tu su autentičnii bungalovi koji će vam pružiti maksimalnu udobnost kao i udahnuti duh prošlih vremena… Ovi bungalovi nemaju sopstveni toalet, koriste se zajedinčki na nekoliko metara od bungalova.

COMFORT BUNGALOVI

Drveni bungalovi od hrastovog drveta ušuškani u zelenilo i prirodu takođe autentični kao i standard sa primjesama novijeg vremena, pa posjeduju sopstveni toalet i grijanje.

SUPERIOR BUNGALOVI

Ovaj tip smještaja nudi dodatni komfor uz sopstveni toalet i gijanje tu je i mini bar kao, kablovska televizija i sef.

VIKENDICE

Za maksimalnu udobnost i komfor tu su naše vikendice koje peporučujemo za višenevni boravak kod nas. Vikendice su opremljene sa mini kuhinjom, dnevni sobu i na spratu spavći deo. Uz sve tu su mini bar, besplatan wifi, kablovska televizija i sef.

Photos
Map