+387 65 792 814 / +387 66 155 378 (ENG) activeholidaysbosnia@gmail.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+387 65 792 814 / +387 66 155 378 (ENG) activeholidaysbosnia@gmail.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Extreme hiking (Bobotov Kuk, Sedlena greda i Maglić) and rafting on the Tara river

0
Price
From€364
Name and Surname *
e-mail adress*
Date*
Message*
Number of person*
* I aggree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

2667

Why book with us?

 • An extremely dedicated team of experts
 • Customer support available 24/7
 • Strictly selected destinations and arrangements
 • 10% discount on groups of 10 and more people

Do you have a question?

If you have any questions do not hesitate to call us.

+387 65 792 814
+387 66 155 378


activeholidaysbosnia@gmail.com

 • ikonica vrijeme trajanja aranžmana
  6 Days 5 Nights
 • Smještajni kapacitet: 250
 • Wifi available
 • Ikonica dostupnost aranžmana po mjesecima
  May 1' - Sept 30'
 • Starosna granica: 15+
 • Location Foča
Details

Since the journey is half of the fun, we do not take shortcuts to our destinations. The highest peaks of Durmitor and Sutjeska National Parks can be said to require a lot of energy and willpower, however the final payoff is priceless. Since Bobotov kuk (2523 meters above sea level) and Sedlena greda (2227 meters above sea level) are located in Durmitor National Park, and Maglic (2386 meters above sea level) in Sutjeska National Park, moving between these means trekking through the most attractive part of the Tara River Canyon.

Location

Turistička agencija „Active Holidays Bosnia“ (Google Map)

Cijena uključuje

 • Smještaj u toku trajanja aranžmana
 • All meals during the arrangement
 • All activities during the arrangement
 • All transportation during the arrangement
 • Licensed guides

Cijena ne uključuje

 • Injury insurance in the amount of € 1.00 per person per day
 • Tourist tax in the amount of 0.80 € per person per day
 • Ticket to the Durmitor National Park in the amount of 3.00 € per person
 • Fee for setting up a tent in the amount of 5.00 € per person
 • Rafting tax Nature Park Piva in the amount of 4.30 € per person
 • Ticket to the Sutjeska National Park in the amount of 5.00 € per person
 • Ticket Trnovačko Lake in the amount of 1.00 € per person

Total tax price: 28.30 € per person

Itinerary

Day 1Dolazak i smještaj

Vaša avantura počinje sastankom dobrodošlice oko 6 sati uveče. Na sastanku ćemo se uz piće dobrodošlice bolje upoznati i predati vam ključeve od vaših soba/bungalova.

U 8 časova uveče, planirana je večera u etno restoranu.

Lodgings:
– Seosko domaćinstvo

Meals:
– Večera

Day 2Uspon - Sedlena Greda

Nakon doručka do 8 sati imaćete priliku da se upoznate sa svojim planinskim vodičem i vozačem sa kojim ćete našim 4×4 vozilima krenuti u pravcu Nacionalnog parka Durmitor, kako bismo u naredna dva dana osvojili dva vrha, Sedlenu gredu i Bobotov kuk.

Dvočasovnom vožnjom, dolazimo do prevoja Sedlo što je ujedno i početna tačka našeg planinarenja. Sa parkinga na samom prevoju, idemo prema grebenu koji je po svojim konturama i dobio ime Sedlena greda. Sam greben ima dva vrha, niži Zubci i visočiji Sedlo, a za uspon će nam trebati otprilike 2 sata.

Pastirskom stazom, preko travnatih površina idemo u pravcu nižeg vrha Sedlene grede. Strmim siparom staza ide pravo naviše. Kako se više penjemo, pogled se sve više širi dolinom pa sa zaravni na vrhu Zubaca, dominiraju vrhovi Ranisava i Stožina, te Modro, Srablje i Valovito jezero koje se nalaze ispod Stožine.

Sa Zubaca se spuštamo u travnatu uvalu, Sedleni do, kojom su vrhovi i razdvojeni. Iz uvale, na veći vrh grebena vodi nas strmi uspon. Zadivljujući pogled koji se sa vrha pruža na Bobotov kuk, Prutaš, Dobri do, Boljske grede,… učiniće da u trenu zaboravite umor i ni na čas ne zažmurite. Po povratku na parking, oko 16h , sjedamo u vozila i idemo u pravcu Dobrog dola, kako bismo u kamp naselju postavili šatore u kojima ćemo prespavati, nakon obroka pod otvorenim nebom.

Smještaj:
Kampovanje u šatorima, Dobri do, Durmitor Nacionalni park

Meals:
– Doručak, ručak, večera

Activities:
– Jeep Safari Durmitor
– Uspon na Sedlenu gredu

Day 3Uspon - Bobotov kuk

Da bismo izbegli sunce i eventualnu gužvu, plan je da sa doručkom i pakovanjem stvari završimo do 7 sati, nakon čega ćemo se sa planinskim vodičem preko travnate padine uputiti prema Urednom dolu. Sam Uredni do predstavlja donju kaskadu nekadašnje ledničke doline koja se pružala od Bobotovog kuka do Dobrog dola. Prateći uspon na stjenovitom terenu obraslom travom, preko Majčinog dola dolazimo do prevoja Zupci podno koga dolinom Surutke se spuštamo prema ledničkom jezeru Zeleni vir.

Od Zelenog vira slijedi veliki uspon sve do Bobotovog kuka, te se za ovaj dio staze zahtjeva dodatni oprez. Pošto je najveći vrh Durmitora, definitivno ćemo vidjeti sve ljepote Durmitorskog masiva, a poseban doživljaj predstavljaju pogled na Škrtčka jezera koja su kao prirodni amfiteatar opasani vrhovima Đevojke, Šarenim pasovima, Prutašom i Bezimenim vrhom. Na samom vrhu ćemo napraviti dužu pauzu za „energy“ lanč, fotografisanje i razgledanje nakon čega se istim putem vraćamo do početnog mjesta i naših vozila.

Zavisno od forme učesnika, uspon i povratak će trajati od 6 do 7 sati.

Od parkinga, vozilima odlazimo u pravcu Žabljaka, kako bismo nakon 16 pređenih kilometara došli do seoskog domaćinstva u kome ćemo odsjesti. Po dolasku u seosko domaćinstvo čekaće nas ručak i udobni kreveti za neophodan odmor.

Period od ručka i odmora, pa do večere iskoristićemo da prošetamo do obližnjih jezera Vražijeg i Ribljeg i najpoznatije nekropole Durmitora „Grčko groblje“. Cijelo područje Nacionalnog parka Durmitor obiluje mitskim pričama, koje će vam u putu prenositi vodič.

Smještaj:
Seosko domaćinstvo

Meals:
– Doručak, ručak, večera

Activities:
– Uspona na Bobotov kuk

Day 4Rafting on the Tara river

Nakon doručka do 9h, napuštamo naše domaćine od prethodnog dana i kroz srce Nacionalnog parka Durmitor, preko Trse i Crkvičkog polja, u dvočasovnoj jeep safari avanturi stižemo na Brštanovicu koja je ujedno i početno mjesto za najuzbudljiviju rafting dionicu na rijeci Tari.

Proteže se u dužini od oko 20km odnosno od Brštanovice do Šćepan Polja. Vrieme samog spusta je varijabilno i zavisi od više faktora, od kojih je osnovni visina vodostaja koji je kako sezona odmiče sve niži, te je usljed toga i rafting duži i može trajati tri i više sati.

Tokom raftinga, pravićemo pauze za plivanje i fotografisanje i posjetiti najhladniju pritoku rijeke Tare, riječicu Šipčanicu. Nakon raftinga slijedi tuširanje i ručak.

U kampu ćemo takođe imati i večeru.

Lodgings:
– Rafting kamp

Meals:
– Doručak, rulčak, večera

Activities:
– Rafting Tarom

Day 5Uspon - Maglić

Nakon doručka do 8h upoznaćete se sa svojim planinskim vodičem i vozačem i uputiti se na teritoriju Nacionalnog parka Sutjeska, tačnije visoravan Prijevor. Od Prijevora, strmom stazom spuštamo se prema dolini Suva Jezerina. Gornjim obodom doline, kroz šumu dolazimo na plato Trnovačkog jezera.

Od Trnovačkog jezera, kreće uspon kroz šumu, a jako brzo slijedi nastavak uspona po siparu sve do izlaska na greben. Po izlasku , hodamo po travnatim i cvijećem pokrivenim pašnjacima, a staza nas vodi do crnogorskog Maglića koji je od bosanskog viši za dva metra. Sa vrha dominiraju impozantni vrhovi Bregoča, Trnovačkog Durmitora, Volujaka, a u slučaju vedrog vremena vidljivi su i udaljeni vrhovi Durmitora. Pošto će nam za uspon od Trnovačkog jezera trebati tri sata, fenomenalni vidikovac sa vrha Bosne i Hercegovine iskoristićemo da napravimo pauzu za lanč ručak. Nakon ručka alpinističkom stazom vraćamo se na visoravan Prijevor do automobila.

Pred povratak u kamp na večeru i noćenje, oko 17h, sa Prijevora ćemo se uputiti na Tjentište, tačnije u dolinu heroja kao bismo obišli monumentalni spomenik posvećen palim borcima u II svjetskom ratu.

Smještaj:
– Rafting kamp

Meals:
– Doručak, ručak, večera

Activities:
– Uspon na Maglić

Day 6End of arrangement

After breakfast and considering that there are no further activities planned, your tour will be complete.

Meals:
– Doručak

Tradicionalna kuhinja

Iz domaće kuhinje, prema trpezi uvijek se širi miris hljeba, pita, pogačica i drugih peciva koja se peku. Trpezom dominira meso, koje se peče ispod sača odnosno peke ili kuva na laganoj vatrici duže vremena, dok ne dođe u fazu razdvajanja na najsitnije fragmente. Tipični sastojci jelima su krompir, crni i bijeli luk, paprika, paradajz, mrkva, kupus, spanać i pasulj. Od mliječnih proizvoda, tradicionalnom kuhinjom dominiraju kajmak, mladi sir, mlijeko i pavlaka.

Primjer jelovnika

Napomena: Ukoliko ste na posebnom režimu ishrane, molimo vas da nam to saopštite prilikom rezervacije, kako bismo jelovnik prilagodili vašim potrebama.

Doručak

– Domaći hljeb i lepinje pripremljen u peći na drva
– Domaće pite sa sirom i krompirom
– Domaći mesni proizvodi (kobasica, kulen kao i Njeguška pršuta)
– Mlijeko i mliječni proizvodi
– Kačamak sa kajmakom
– Domaći sir iz mješine i romanijski kajmak
– Jaja (kajgana ili tzv. jaje na oko)
– Vrući uštipci sa domaćim džemom od višanja

Ručak

– Domaći hljeb i lepinje pripremljen u peći na drva
– Domaća teleća čorba, supa sa domaćim rezancima i griz knedlama, bijela čorba
– Teletina ispod sača
– Pekarski krompir
– Svježa domaća salata (kupus, mješana, paradajz, krastavac…)
– Nekoliko vrsta domaćih kolača (lenja pita, čupavci, baklava, pite sa jabukama i višnjama…)

Večera

– Domaći hljeb i lepinje pripremljen u peći na drva
– Riječna pastrmka sa dalmatinskim varivom, rižotom i krompir salatom
– Riblji paprikaš
– Goveđi gulaš sa krompirom i makaronama

Restoran nacionalne kuhinje Komlen, Nacionalni park Sutjeska, Tjentište

U sklopu Nacionalnog parka “Sutjeska” u podnožju spomenika Bitke na Sutjesci na Tjentištu, nedaleko od glavnog magistralnog puta Sarajevo-Trebinje, nalazi se restoran nacionalne kuhinje “Komlen”.

Vrhunski majstori kulinarstva spremaju jela domaće i internacionalne kuhinje, uz veliki izbor vina, alkoholnih i bezalkoholnih pića. Lokacija restorana je veoma dobra, odakle se pruža pogled na predivnu i netaknutu prirodu Nacionalnog parka „Sutjeska“. Pored restorana nalazi se i dječije igralište.

Smještaj

Smještajni kapacitet našeg kampa ušuškanog na obali rijeke Drine je 250 ležajeva koji su raspoređeni u bungalovima i sobama, od dvokrevetnih do šestokrevetnih. Skoro svaka soba ili bungalov imaju sopstveno grejanje i toalet. U sklopu naše ponude smještaja na raspoolaganju je više tipova smeštaja:

STANDARD BUNGALOVI

Za one koji žele da se vrate u prošlost i osijete duh starih vremena tu su autentičnii bungalovi koji će vam pružiti maksimalnu udobnost kao i udahnuti duh prošlih vremena… Ovi bungalovi nemaju sopstveni toalet, koriste se zajedinčki na nekoliko metara od bungalova.

COMFORT BUNGALOVI

Drveni bungalovi od hrastovog drveta ušuškani u zelenilo i prirodu takođe autentični kao i standard sa primjesama novijeg vremena, pa posjeduju sopstveni toalet i grijanje.

SUPERIOR BUNGALOVI

Ovaj tip smještaja nudi dodatni komfor uz sopstveni toalet i gijanje tu je i mini bar kao, kablovska televizija i sef.

VIKENDICE

Za maksimalnu udobnost i komfor tu su naše vikendice koje peporučujemo za višenevni boravak kod nas. Vikendice su opremljene sa mini kuhinjom, dnevni sobu i na spratu spavći deo. Uz sve tu su mini bar, besplatan wifi, kablovska televizija i sef.

Smještaj Nacionalni park Sutjeska

Nacionalni park „Sutjeska“ raspolaže brojnim tipovima smještaja od hotelskih jedinica preko vila, paviljona, bungalova do planinskih kuća.

Vila “Volujak” i Vila “Maglić”

Novoizgrađene Villa “Volujak” i Villa „Maglić“, sa moderno opremljenim apartmanima. Vile u svom sastavu imaju ukupno 30 ležaja podijeljenih u 5 apartmana sa po 6 ležaja. Svaki apartman je dupleks. Dva apartmana u Villi „Silver II“ nude saunu i đakuzi i imaju površinu od 108 m2.

Svi apartmani imaju sopstveno kupatilo i sadrže: pogled na planinu / znamenitost / rijeku, centralno grijanje, besplatan Wi-Fi i parking, TV, kablovske kanale, garderober, fen za kosu, mini-bar, tuš, toaletni pribor, peškire, posteljinu, bade-mantile, papuče, sef, dvorišni namještaj. 

Hotel Mladost

Ovo je hotel sa dvije zvjezdice i raspolaže sa 63 sobe. U hotelu su na raspolaganju jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne sobe i apartmani.

Photos
Map